Mentor

Darko Jotanović

Učenici

Renato Šutić

Branko Gušic

Tema

Brodari Kvarnera prije II svjetskog rata

RAZDOBLJE IZMEĐU DVAJU SVJETSKIH RATOVA

25. Kolovoza 1921. Godine u Parizu sklopljen je sporazum između kraljevine SHS i Kraljevine Italije kojim je dogovoreno podjela ukupne flote nekadašnje Austro-Ugarske između dvaju novih država. Tim sporazumom Kraljevini Italiji je pripalo osam brodarskig društava iz Rijeke i to nekih najvećih kao Adria, Levante i Oriente sa 56 parobroda odnosno 127,827 bruto tona. U konačnici Kraljevina Italija dobila je 257 brodova sa 680,586 bruto tona. Istim sporazumom Kraljevini SHS su pripali brodovi nekadašnje Ungaro-Croate I brodarskog društva Senj i to 49 parobroda s 27,893 bruto tona, odnosno Kraljevina SHS od ukupne trgovačke flote Austro-Ugarske monarhije dobila je 138 brodova sa 117,162 bruto tona.


KOMPANIJE KOJE SU DJELOVALE NA OVIM PODRUČJIMA


JUGOLINIJA

Bivša Jugolinija imala je čak 187 brodova u floti, linije sa svim svjetskim kontinentima, te bila kompanija koja je diljem svijeta činila poznatim Rijeku, Hrvatsku i tadašnju Jugoslaviju. Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kompanija je dobila novo ime Croatia Line i tada je u floti imala 50-ak brodova, te ukupno oko 3.000 zaposlenih. Croatia Linea, koja je zbog financijskih problema, gubitka linija i rasprodaje flote završila u stečaju, koji se pretvorio u grubu likvidaciju. Iako je zadnji brod Croatia Linea završio u rezalištu 2003. godine, svjetskim morima još uvijek plovi pet brodova koji su bili dio flote CL-a.


JADRANSKA PLOVIDBA D.D. SUŠAK

Jadranska plovidba d.d. Sušak nastala je fuzioniranjem nekadašnjih brodara: Jadranska plovidba Sušak, Dioničko parabrodarsko društvo Oceania Trst, Austro-hrvatsko parobrodarsko društvo na dionice Punat, Obalna paroplovidba s. o. j. Dubrovnik, Društvo Dalmatia Split i Hrvatsko parobrodarsko društvo Senj.


LOŠINJSKA PLOVIDBA (LOŠINJPLOV)

Nakon što je Kvarner i cijela Hrvatska izgubila nekadašnjeg pomorskog diva Croatia Line (prije Jugolinija), koji je propao i danas po ne sasvim jasnim okolnostima, u povijest odlazi još jedno ime pomorskog svijeta Kvarnera – Lošinjska plovidba. Dana 10. prosinca 2013. u Quinhuangdao, u Kini, predan je zadnji brod Lošinjske plovidbe s čime je nakon 57 ponosnih i velebnih godina postojanja definitivno nestao ovaj pomorski velikan.


BRODOGRADILIŠTE ŽURKOVO

Razvilo se za vrijeme I. svjetskog rata, a zatvoreno je 1925. Pred II. svjetski rat obnovilo je rad u manjem opsegu.


BRODOGRADILIŠTE NIKOLA ZORIĆ

Osnovano je 1922. Godine u Puntu na Krku. Ovo brodogradilište je djelovalo do II. svjetskog rata I gradilo drvene motorne jedrenjake nosivosti do 350 t.

Single Project